ARACELI AIGUAVIVA: Veu

Llicenciada en dret. Estudis de Jazz i de veu al Taller de Músics i a L'aula de Música Moderna.

L'any 1985 s'incorpora com a vocalista a la Big Band La Farga Hot Jazz Band. Col·labora amb diversos músics i formacions, tals com: Black Notes, Martin Poinsot, Peter Delphinic, Martí de Borja, Eva Cabrera, Llorenç Ametller, Miquel Àngel Cordero, Joan Díaz, Martí Ventura, José Reinoso i Francesc Capella entre d'altres.

El 1994 crea la seva pròpia formació, l'Aiguaviva Quartet, interpretant fonamentalment jazz clàssic, blues i temes llatins. Actua als principals clubs de jazz de la ciutat, centres cívics, ajuntaments i institucions de Barcelona i de Catalunya i en diversos festivals.

Al desembre de 1999 enregistra el seu primer treball discogràfic: "Aiguaviva" editat pel segell Satchmo Jazz Records, amb José Reinoso, Josep M Gàlvez "Curro", Ramón Díaz i la col·laboració de Benet Palet, José Luís Gámez i Victor de Diego.

Des de l'any 2000 forma part del grup vocal a capel·la "Musdeveus" sota la direcció musical de Mercedes Delclós i la direcció escènica de Mont Plans. En aquesta formació es treballa la veu com un instrument a través de la creació i experimentació i s'interpreten temes creats o adaptats per Mercedes Delclós. El grup vocal "Musdeveus" ha dut a terme la part musical de l'obra teatral "Fuenteovejuna", produïda pel Teatre Nacional de Catalunya l'any 2005.

El febrer de 2005 enregistra el seu segon treball discogràfic: "El ritme de les paraules" editat pel segell Satchmo Jazz Records, amb Jaume Vilaseca, Josep M Gàlvez "Curro"ª, Ramón Díaz i la col·laboració de Francesc Capella, Marc Vila, David Pastor, Vicenç Solsona, Diana Palau, Mercedes Delclós, Carol Brunet i Elvira López (grup vocal a capel·la Musdeveus) i Victor de Diego.

Respecte a aquest treball va escriure Miquel Jurado: "Araceli Aiguaviva és una de les nostres cantans de jazz amb més anys sobre el escenaris. La seva és una tasca incansable, l'últim fruit de la qual és "El ritme de les paraules". Es tracta d'un magniíic treball que ha fornit a mitges amb el poeta Joan Margarit i en que es basteixen sòlids ponts que posen en relació al jazz i la poesia catalana contemporània.

L'any 2007 mort el seu marit, el periodista Josep Maria Huertas Claveria. Aquell mateix any juntament amb Loni Ges i Carol Brunet crean el grup vocal "DIVADAMS" preparan un treball basat en la poesía i la paraula de Lorca en el ritmes llatins, el jazz i el blues. A finals del 2009 editan el disc "Garcia Lorca paisajes en jazz" amb Maurici Villavecchia, Peter Lemberg, Manel Vega, Pau Bombardó i Yoan Sanchez, sota el segell "Rosazul".

El febrer de 2010 enregistra el seu tercer treball "Deixa", sota el segell Nomada 57, que és un homenatge a la Bossa Nova desde el Jazz, amb Jaume Vilaseca, Ramón Díaz, Josep M Gàlvez "Curro", Danilo Pinheiro, Paulinho Lemos, Jeppe Rasmussen i William Nunes.

Desprès de l'any 2010, continua treballant, sobretot en dues formacions, en el terreny de Poesia en Jazz i Estàndars de Jazz, amb el grup "DIVADAMS" i amb BOSSA NOVA-JAZZ amb DANILO PINHEIRO.

Actualment està preparant un nou treball discogràfic, que dedicarà amb estima al seu públic i al seu company de vida en Jordi Oller Vallejo, psicoterapeuta i escriptor.© 2019 Araceli Aiguaviva
Termes i Condicions